Ett smakprov från sista festen

Hej.. vi har återigen problem med uppkopplingen, så jag väntar med att blogga om allt tills jag landar hemma hos pappa på torsdag.. men ett smakprov från fredagens avskeds-fest är ni värda;-)
Hörs senare i veckan.
Kram och Ciao!
//Johanna

"Now I can tell all my friends that I love swedish people!"

För er som följt oss tidigare i bloggen är väl bekant med vår fransman, för er som inte minns säger jag bara "jag är 22 år gammal", vi har redan sen vi träffade killen första gången alla sett framemot att fira hans födelsedag i början på november... och såklart så kom även denna dag:-)
Linda och jag hade förberett oss väl med hemmagjorda köttbullar, lingonsylt och rårivna morötter...och ja, vi var bakis, vi ha ju alltid en förmåga av att bli för kalas kvällen innan stor fest. Hursomhelst så hade vårt kära födelsedagsbarn bjudit in lite friends så efter middagen så umgicks vi och fick i oss några stadiga innan vi begav oss till Life, en nattklubb någonstans inne i stan. (Ingen av oss vet var den ligger då vi åkte bil dit och hem i stadigt tillstånd.)
Cedric hade bokat bord och tog in ett helrör och Linda och jag ville ju ge killen en födelsedag att minnas så vi drog in ett helrör och gav honom det som en extra födelsedagspresent, varvid killen får ur sej:
-Now I can tell all my friends that I love swedish people!!
Det kanske sved lite i börsen och det innebar 2-3 par skor mindre men det var lätt värt att få ge han en stadig fylla.
Låt oss ta bildsvep...

Historien slutar inte här ungdomar! Vi vet alla att vår fransman har en förmåga av att bli av med sina saker, och denna kväll var inget undantag vill jag lova:-) han blev av med sin skinnjacka som innehöll nycklarna hem.. så på söndagen var det dags för en favorit i repris och han stegade iväg till lägenhets-ägaren för andra gången i bakfyllan för att hämta nya nycklar. Vad ska man säga? Han är inte som alla andra=)

Vem vet, kanske att jag skriver om ett annat upptåg imorgon=)
Stay tuned!
//Johanna

"Alltså vad gör alla här? Hur känner vi varandra?"

Vi har ju sedan mitten av oktober medverkat och slitit häcken av oss på en italienska kurs inne i stan (Corso di italiano), och där har vi lärt känna Linn. En trevlig fröken från Nynäshamn som pluggat till lärare i Umeå. Hon frågade oss för en tid sedan om vi hade lust att dricka öl med två svenska grabbar som hon fått kontakt med. Linn tog nämligen en distans-kurs i italienska mot Umeå universitet och fick via den kontakt med Johan (från Umeå), som bor här i Italien med sin italienska flickvän.
Johan i sin tur bor inte längre i Turin, men har gjort tidigare och då lärde han känna Magnus (från Lund) som fortfarande bor här. Så vi fem skulle styra någon form av dryckes-aktiviteter hos Magnus en lördag kväll. Mitt i allt detta så berättar Björn Bjärnek (Björnta från Umeå) att han har en gamla lumpar-kompis, Alex (från Danderyd), som pluggar här nere. Linda tog kontakt med Alex som också dök upp hos Magnus denna svensk-lördag... Efter en tids socialiserande så rasar en svensk till in Mahmoud (från Göteborg), och så sitter vi där.. 7 svenskar i en lägenhet i Turin och konstaterar många saker:
1.) det finns andra svenskar här
2.) Italien är ett långsamt land
3.) Magnus är en bra privat detektiv, då han googlat fram Johan på nätet, när han led av svensk-abstinens
Kvällen bestod av vin, öl, grogg och tillslut så begav vi oss ut för att klubba... Det blev som vanligt Millionaire Club:-)
Här följer ett bildsvep från kvällen med svenskarna=)
Linn                   Alex                          Mahmoud                      Johan        Magnus

Två italienare som jag tydligen även träffat helgen innan (inget minne av detta)

Så det var vår svensk-kväll, vi hade väldigt trevligt och det var skönt att efter alla dessa veckor få prata bara svenska (svedese) en hel kväll...

With Love
Johanna-"Det är ju fullt i sniglar här Linda!" -"Nej, det är ollon Johanna.."

Så dags för lite fotosession i parken bakom slottet=) Jag lyckades såklart trampa i hundbajs och fick för mej att alla knölar bland löven va sniglar, Linda upplyste mej om att det var ollon, tack för det Honey!;-)
Bakom ett träd...
Linda och Johanna i rörelse..
Med sängkammarblickar..
Höst med två bra tjejer..
Substitut??Två vänner i ett vackert, höstigt Milano... va skönt det är med en ledig dag..

Så det var vår dag i Milano, vilken historia vi berättar nästa gång behåller jag för mig själv en stund;-)
Kramar från oss!

Vi har blivit klokare...

För er som trodde att de två slagskämparna nere i Turin hade dött vill jag bara meddela att icke!!! Still going strong, knappt:-) Vi har idag 9 dagar kvar tills vår flight hem bär av och vi har en hel del i bagaget. Vi har blivit klokare och vi kan numera skriva lite på italienska, förstå enklare texter, men att prata (parlare) nja.. det går trögare. Vi är X antal tusen-lappar fattigare, vi har förbrukat 54 toapappersrullar, köpt 19 par skor, 10 par jeans, ca 200 ägg har vi också fått i oss... Vi har med andra ord hunnit med en del.
Det har varit väldigt svårt att uppdatera er om våra bravader, vår uppkoppling vill inte funka med blogg.se så idag fick jag det att funka hyfsat. Vi hoppas på att kunna ge er god bitarna sedan hösten de närmaste dagarna så att ni såhär i efterhand får en känsla av hur det har varit för oss.
I helgen som var så åkte LInda och jag till Milano, en dags-trip behövdes då vi mest bara pluggat den senaste tiden (studera=studiare på italienska). Vi besökte den väldigt pampiga gallerian Vittorio Emanuele, katedralen som är världens 3:e största och passerade operan La Scala. Sedan strosade vi genom staden till slottet, vartefter vi fann en stor park. Det regnade ganska friskt men det stoppade inte fröknarna från att ha lite fotosession, såhär såg det ut. Enjoy!
Hösten har kommit till oss i Turin, såhär ser det ut på vår gata.
Jag i Milanos tunnelbana och Linda i Vittorio Emanuele, vi är välmående
Gallerien och Katedralen, vi gick upp för 900 trappsteg för att sedan stå på                                                          katedralen stört coola tak, rekommenderas!!!

Att gå uppför 900 steg, såhär glad är man och en bild från                                                                                  katedralens insida.
Bland de mäktiga statyerna på taket.
Paus med den dyraste kaffekoppen hittills i Italia, 6euro för tre klunkar;-) High-life in Milano
Linda tar ut tillgångar, jag visar mina;-)
Utanför slottet och Linda fann en likasinnad på slottsgården..
Från slottet..

Jag ser tiden rinna iväg och vi måste plugga italienska, tenta imorn... Så det kommer förhoppningsvis ett inlägg om fotosession in Milano ikväll, håll ögonen och öronen öppna;-)
Ciao!
//Johanna

RSS 2.0