Tåg 9715 Avgång 9.25 Slutstation Venedig

Så, i torsdags studsade frk Engman och frk Kemppainen ur sängen tidigt på morgonen för att hinna med tåget som skulle föra oss till Gardasjön. Vi kom med och allt gick smärtfritt, med den lilla incidenten att vi va tvugna att rusa genom tio vagnar på tåget då vi såklart satt oss på fel platser. Men vi ha ju vanan inne nu med att få skäll/tillrättavisningar av lokalbefolkningen. Såhär såg vi ut när vi fulla av förväntningar lämnade Torino.



Ett par timmar senare så började jag och Linda närma oss Peschiera del Garda, den södra delen av sjön, och därifrån skulle vi tas oss snabbt och smidigt till den nordligaste spetsen. Där hade vi bokat ett hotell i staden Riva del Garda och detta skulle vara vackert beläget vid roten av Alperna. Väl framme i Peschiera så fick vi information om att enda sättet att ta sej till Riva del Garda var via buss och denna gick nästa gång en timme senare. Vi intog en lunch men fick ganska omgående lämna restaurangen pga av en flock med getingar som bara skulle "hänga" vid vårt bord. Kan, utan överdrifter, säga att de övriga gästerna fick sej ett gott skratt när jag och Linda rusasde upp från stolarna med maten i händerna när de små flygfäna närmade sej vårt bord.



Buss resan tog 1,45 och sträckte sig hela vägen längs stranden och vyerna var bland det vackraste vi sett och rekommenderar alla att besöka denna sjö. Väl framme i riva så var vi lite för trötta för att lokalisera hotellet till fots så vi ordnade fram en taxi och när vi berätade hotellnamnet till taxidrivern så nickar han och vi fattar inte om han fattar vart vi ska så Linda frågar "Do you know where it is?" till svar får hon "Yes, I´m not from Pakistan." Vi skrattar och han fortsätter i samma stämma "..or turkey!". Mycket skojig karl det där.

Ett par minuter senare rullar vi in vid hotellet som helt klart var över förväntan, vi fick checka in och när vi stegar in på rummet och drar upp gardinerna så var det bara att konstatera att den utsikten vaknar man gärna till fler gånger och terassen var stor nog att rymma en smärre armé.

 

Vad kvällen bjöd på kommer alldeles strax=)
//Johanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Dagar till avresa
RSS 2.0