"Jag har inte hjärta att säga nej till Fransmannen"

Vid detta laget utgår jag ifrån att alla sett nedanstående filmklipp på vår fransman och jag utgår även ifrån att alla förstår hur fruktansvärt rolig denna männika är... så när han stegar fram till mej och Linda vid middags bordet på fredagen och bara förklarar hur gärna han vill gå ut så har vi helt enkelt inte hjärta att säga nej. Så vi glider in i party-outfitsen och korkar upp.

 Förfest på tre i vårt kök=)

Återigen så kom fransmanens hår på tal och återigen var han mer än glad över att visa sina produkter till oss, med det alltid säljande och smittande leendet. på busshållsplatsen på väg till stan

 Lite bilder från klubben

Linda och jag intog såklart bästa platsen på dansgolvet.. uppe på scen, där vi stod stadigt hela kvällen. En paus tog vi dock när vi behövde pudra våra näsor och detta gjorde vi på en lite bar två kvarter bort och passade på samma gång på att ta en stadig redbullvodka innan vi återigen tog plats on stage=)

Som vanligt var det en lyckad kväll och alla kom hem helskinnade med alla saker i behåll... Vi kom i säng och fick ett skönt wake-up-sms dagen efter av en mkt intressant prick, men mer om det kommer i senare inlägg.

Kram
Johanna


"Linda, vad gör vi?"

Darlings, en bild vi fann på erasmustorino.com från onsdagen... Avgör själv om vi är så het som vi tror=)


"Tänk om hissen rasar ner? -Säg inte så! Jag mår dåligt!"

Torsdagen bjöd inte på några större överaskningar, en pizza på hörnet och sen var vi hemma. Fransmannen korsade floden för att hämta en ny nykel så vi höll oss hemma så han kunde komma och gå som han ville.

på fredagen var det dags att återuppta jakten på papper som vi behöver till skolan, vi lyckades denna gången och efter att ha väntat i 4 veckor på vårt booklet så var det äntligen i våra händer! Vi hade en förhoppning om att printa vårt kompendium så vi kunde börja plugga för tenta men såklart så var detta inte aktiverat och de som aktiverar har sitt kontor i en annan del av staden än där vi hämta det och hade såklart inte öppet denna dag.

Vi bestämde oss för att sightsa lite och begav oss till stadens filmmuseum. Där kan man som besökare finna en hiss som går hela vägen upp i det höga torn som filmmuseumet har sin lokal i och från denna höjd har man en fin utsikt över hela staden.Som ni alla kan se så är vi en bit upp och hissfärden var inte kul då denna går igenom hela museumets hall och jag skämtar inte men man ser golv hela vägen och lider man av minsta höjdskräck så är det inte en skön upplevelse.

Linda och jag begav oss efter en lunch på stan ut för lite shopping, och det var inga problem med att sätta pengarna i rörelse och slå ett slag för den italienska ekonomin. På bara tre affärer hade vi handlat så mycket så att vi fick bege oss hem då det började bränna hål av det välanvända VISA-kortet i plånboken=)

Vi kom hem med en del atteraljer=)Efter hemfärd kände vi att vi måste ut och bränna lite energi efter veckan som gått och drog på oss löparoutfitsen för att ta ett varv kring arenan och parken... och såhär såg det ut.Dagen blev helt fulländad med lite papper fixade, shopping och träning. Linda och jag såg framemot en lugn och stillsam hemmakväll för att tagga till festen vi skulle ha på lördag, dock tänkte vår fransman en annan tanke och med sitt oslagbart charmiga sätt lyckades han övertala oss till att följa med på Erasmus-festen på Lapsus. Vad som hände? Kommer i nästa inlägg=)
Best wishes Johanna


"Jag är 22 år gammal.."

Så kom onsdagen och det var dags för den första erasmusfesten och som vi hade laddat med outfits samt peppat vår fransman Cedric.

Är vi inte snygga? kan säga att vi gjorde succé :-)

Vi hade under dagen varit och inhandlat dricka som bestod av vodka och redbull, vilket senare visade sig vara vår fransmans favorit drink :-)  Vi svepte några stadiga drinkar och vår käre fransman började att berätta en massa fantastiska historier bland annat att han egentligen har världigt lockigt hår och attt han använder en plattång för män varje kväll efter att han duschat, eftersom att det är helt omöjligt att hinna med på morgonen då detta är en prosedur som tar 40 minuter.  Jag och Johanna höll på att dö av skratt och samtidigt som han berättar detta springer han in på sitt rum och hämtar denna underbara manik för att ge oss en demonstration av hur detta går till.

Kan man göra annat än att älska denna fransman?

Efter ett par drinkar så tyckte jag och Johanna att det var dags för en svenska lektion för våran käre fransman och detta var något som han ställde upp på med glädje och vi tog tillfället till akt att filma hela händelsen, enjoy!
När klockan började närma sig midnatt tyckte vi att det var dags att börja röra på oss så vi tog på oss klackarna och tog fransmannen under armarna och begav oss ner till busshållsplatsen..där märkte vi att allt inte stod rätt till med våran fransman som hängde dubbelvikt över ett staket och kräktes upp den alkoholhaltiga drycken som vi fått i honom. Johanna, mamma som hon är, stod och strök honom över ryggen medans jag bekantade mig med ett par söta colombianska tjejer. Jag hör sedan hur Johanna frågar mig om jag har papper eller något att torka med, vilket man oftast inte har med sig ut. Då är det vår fransman som vill snyta sig och jag hör hur Johanna säger till honom - " take a leaf" och sagt och gjort så var detta som han gjorde.

Sen mådde han bra...ett tag

Väl inne på bussen så trodde vi att han skulle börja må bättre..vilket inte var fallet...han kräktes bara ännu mer, men insisterade på att han skulle med ut. Så vi klev av bussen och tog fransmannen i amkrok och gick mot stället. Vad som hände då vi kommer dit är att vi tappar bort honom. Vi söker förgäves efter honom men han är spårlöst försvunnen..behöver jag berätta vilken panik både jag och Johanna kände just i det tillfället. Men dock så var det inte så mycket att göra eftersom att Turin är sjukt stort och vi hade inget mobilnummer till honom. Så vi fortsatte kvällen och träffade två svenska ungkarlar som vi sedan tog hem på efterfest.När klockan har blivit närmare fem på morgonen så ringer det på våran porttelefon och jag och Johanna utbrister i kör det är våran fransman! så vi springer nerför trapporna (hade inte tid att vänta på hissen) och utanför porten står en härjad fransman och det första han säger till oss är " I got robbed"...han hade alltså blivit av med nycklarna, mobilen och sin halskejda...det hela slutade med att han fick ta våra täcken och överkast och sova ute i vardagsrummet..forstättning följer :-)

P&K Linda"Förstår du vad han säger? -HÖR du vad han säger?"

Så blev det äntligen måndagen den 21/9 och vår skolstart knackade på dörren. Vi hade tidigare i veckan försökt med all kraft försöka ta reda på var föreläsningen skulle äga rum och detta såklart utan större framgång. Vi tänkte "de sätter säkert upp informationen på tavlan innanför dörren på morgonen." Precis så var fallet, problemet var bara att varenda kurs fanns med utom den 2-årskurs som vi skulle börja, business law. Vi försökte fråga de italienska studenterna om hjälp men ingen kunde hitta informationen. Vid detta laget hade vi båda byggt upp lite frustruation då föreläsningen skulle gå av stapeln 08:00 ch skolans dörrar slog upp 07:55.
Tillslut fanns inget annat att göra än att vänta tills informationsdisken för de internationella studenterna öppnade sina dörrar... 9:30. 1 1/2 timme senare får vi informationen och vi rasar in på förelåsningen sköna två timmar försent. 

Vi bänkar oss längst fram och med pennorna i högsta hugg och fullt redo att inta ny kunskap efter sommarens uppehåll, och så börjar läraren prata. SKOJA INTE men oj så bedrövlig engelska. Det var totalt omöjligt att förstå vad karln sa trots 110%ig koncentration. Sedan låg inte pedagogiken på sån värst jättehög nivå då han läste löptext rakt upp och ner utan powerpoints eller andra hjälpmedel. Försök att få en röd tråd, helt omöjligt! Ytterligare ett härligt tillskott i dessa förelåsningar är att mikrofonen som läraren talar i med jämna mellanrum slutade fungera. Istället för att försöka fixa den eller lägga undan den så fortsätter han tala i den och såklart så är det ju ingen som hör vad karln säger. Linda och jag försöker hålla oss för skratt men det är nästintill omöjligt. Sedan 10-20 minuter senare så börjar den fungera och ljudet kommer åter och man blir så rädd att man rasar av stolen.

Man behöver inte vara en student för att förstå att det är helt omöjligt att hålla sig vaken på dessa typer av förelåsningar och under tisdagen så somnar både jag och Linda över våra block. Blocken som förövrigt var fyllda med "hänga gubbe" och luffarschack.

Vi har nu en tenta den 7/10 och det enda vi har att plugga på är ett kurskompendium som vi ännu inte fått då våra lösenord till datasystemen inte är aktiverade så, hitills har intaget av ny kunskap varit väldigt sparsamt.

With Love
Johanna

Karneval och sista lediga söndagen

Hallå alla!
Till att börja med så måste Linda och jag be om ursäkt för att vi vart riktigt bedrövligt dåliga på uppdateringar här på bloggen, men när ni får ta del av den gågna veckan så kommer det falla på plats för er vad detta beror på. Med skolstart och med allt som följer med detta har veckan varit allt annat än lugn och harmonisk med massa tid för bloggar. Vi har knappt haft tid att läsa tidningen så om något storslaget hänt hemma tveka inte med att upplysa oss, för de senaste 10 dagarna har vi levt i vår egen lilla Erasmus-bubbla.

Så förra söndagen bjöd på putsning av lägenhet och när detta var klart så bestämde jag och Linda oss för att sightsa lite. Vi har hittat på en sida på nätet att spårvagn 15 är ett hett kort vad gällande utsikt över staden. Så vi hoppade på med hela kroppen full av förväntningar av att se magnifika vyer från bergen... vad händer? Jo det är karneval och tåget går knappt halvvägs av sin vanliga rutt. Såhär så det ut...Efter karneval-tåget följde en gigantisk marknad som vi knappt gick en tredje del på. Vi promenerade sedan genom stadsdelar vi inte vart i förr för att möta upp Swedbank-damerna för att säga hej då. På vägen shoppade vi lite, bl.a nedanföljande keps på Johannas huvud. Vi kramade om våra svenska gäster och kom hem till lägenheten vid nio. Dagen efter väntade första skoldagen.KR
Johanna


"Rumpor, ringar & avrundning"

På Lördagen vaknade vi upp vid halv två och tog oss ut för att försöka lokalisera en pizzeria, vilket inte är det lättaste i detta land vid just den tiden eftersom att det är siesta tider. Vi hittade iallafall en lokal pizzeria där vi inhandlade oss mat och cola (som denna dag var väldigt behövligt!). Efter detta så gjorde vi oss redo för den beryktade fotbollspremiären, som jag och Johanna hade sett framemot detta! Vid halv sju så begav vi oss mot arenan som vi har gångavstånd till. Kom dit och köpte biljetter för ynka 10 Euro..behöver det sägas att vi ska göra om detta på söndag den 27:e sept :-) Vi köpte även halsdukar för att kännas oss som riktiga suportrar.

Stolta biljettägare

Hängivna fans av Juventus

När vi sedan kommit in på arenan så var det helt magiskt, vilken stämning! går inte att beskriva med ord hur det kändes att vara där. Litet axplock av bilder från fotbollen...Efter fotbollen så var det egentligen meningen att Adde skulle ta sista tåget mot Milano, men han hade kollat fel i fyllan så när vi kom hem så hade sista tåget gått för 10 minuter sen så han fick helt enkelt finna sig i att vara med damerna en dag till...men det tror jag att han inte hade något emot..eller hur Adde?  Så vi hoppade på första bästa spårvagn och åkte in till stan för att möta upp Swedbankbrudarna som hade parkerat sig på en bar återigen :-) dock så blev det inte så sent denna kväll/natt utan vi var nerbäddade i sängarna vid tretiden, grymt skönt!

Arrivederci!

"Jag kan inte räkna alla kvinnor på en hand!"

Så blev det äntligen fredag kväll och alla var på plats med siktet inställt på en trevlig middag och Turins nattliv skulle komma att visa sej från sin bästa sida:-)
Jag och Linda tog Adde under armen och mötte upp Swedbankbruttorna vid åtta för att göra den gamla OS-staden osäker. Vi började att inta en stadig middag på piazza vittorio veneto, där vi åt och drack tills klockan började närma sej tolv... efter det börja det rycka i dansnerven och benen började bli rastlösa och ville skaka loss bland dansgolven nere vi floden. Vad som sedan väntade var bara ett konstant dansade i fyra timmar.. när klockan blev halv fem kände de flesta av oss, inte alla tro jag, att nu är det dags att slå sej ner i en taxi och åka hem... Jag och Linda åt vaniljsås, kaka och ägg och satt upp en stund.. En stund blev till över en timme och när jag lade huvudet på kudden så var klockan 6.20.. dessa Medelhavsrutiner funkar lite annorlunda än hemma=)Resterande bilder håller jag för mej själv;-)
Adde mådde nog som en kung, som enda hane i sällskapet så sa han dagen efter "Jag kan inte räkna alla på en hand.." om oss 6 han vart ut med... Adde, alla ska vi få uppleva paradiset någongång=)

With Love
Johanna

"Sightsa?? jag måste sova...och jag glömde kartan"

Efter ännu en blöt utekväll så vaknade vi knappt upp..Johanna tog sig iallafall in till stan för att möta upp sina Swedbankbruttor som hade anlänt till storstaden och jag och Adde begav oss ut för att göra Turin lite...ganska mycket emot min vilja då jag hade fått in mig lite för mycket av det goda kvällen innan...och i detta skede så visste jag inte att det skulle bli ännu mer på kvällkvisten...

Lite bilder från sightseeingen..jag tar inte på mig några kort..all cred till Adde!

palazzo de reale

Lite bilder från våran promenad på ungefär 8 km..

En sjukt fin park som jag inte har en aning om vad den heter

Vi hamnade även på en "bil" mässa

...med lite gamla bilar..

Vad som hände efter detta kommer en uppdatering på snart...

Kramar från LindaParkera så du syns

Jaha, när Linda och jag slog upp öga på torsdags morgonen förra veckan så konstatera vi att idag gör vi inget. Vi tänkte att vi tar igen oss lite efter alla turer fram och tillbaka, så vi tog det piano hemma tills eftermiddagen när Adde rasar in på Porta Susa och ska hälsa på lite. Vi lagade lite middag hemma och öppnade upp lite bubbel för att pimpa till tillvaron lite.. Efter mörkrets infall så for vi in till Piazza Vittorio Venetto för att ta ett par stadiga. kvällen slutade tidigt och innan klockan ar 0200 slagna låg vi alla tre utslagna på rummet.

 Lite staty och lite svenska studenter i Torino

 Lite alkoholintag med svenska studenter

 En stadig italiensk parkering

 Adde och jag på väg hem och mot en ny dag=)

Vad sedan fredagen bjöd på vill ni inte missa;-) en aptitretare kan vara denna bild....

 

Många kramar från Johanna


IKEA och vår ingång

Igår for vi återigen ut till IKEA, denna gång för att inhandla täcken då detta inte finns och vi fryser snart ihjäl om nätterna. Vi fann även två heta paraplyn=) detta är ett smärre måste att ha då det regnat på ganska friskt denna veckan.

Vi har aldrig berättat för våra nära och kära hur komplicerat det är att ta sej in i vårt hus. Vi ska nu mha av bilder visa hur man tar sig in i vårt hus. Det skall även nämnas att alla de dörrar ni nedan ser har alla olika nycklar så vår knipa är rätt osmidig att konka omkring på.

 1. Från gatan in i gången

 2. Från gången till huset

 3. ..och så hissen som man tar högst upp... kräver oxå nyckel

 

 4. Från trapphuset in i lägenheten

5. ...och sist och minst, vår rumsdörr. Visst är det behändigt att det är glasdörr? Då kan man ju inte dölja något:-)

Igår regnade det återigen och på morgonen när vi vaknar så upptäcker vi att det är en medelstor pöl på vårt golv, härligt! Det regnar in. Vi mailar fastighetsägaren och vad händer? Han knackar bestämt på kl 9.15 imorse, utan för varning och jagf trodde han skulole knäcka glaset i dörren. Kommer in och jag förklarar att det är här det regnar in, ballkongdörren. "När det regnar?" frågar han, ja svarar jag och han säger ok och stegar hem igen. Så det verkar inte göra något att det regnar in, för så länge det inte kommer in vatten hela tiden så gör vi inget åt det.

Idag kommer swedbank-damerna och det ska bli sjukt kul, de anländer vid 22-tiden ikväll och eter det väntar ett par dagar med svenska och turistliv=)

Over and out

Johanna


En regnig tisdag i Turin med Linda och Johanna

Imorse när jag och Linda klev utanför dörren så regnade det och det kändes som att hösten var på väg på riktigt. Vi tog spårvagnen till skolan för att kolla kurser och vi hittade tre kurser som passade oss bra, lite juridik, lite finance och lite business administration. Upplägget är att man har fem-sex intensiva dagar med föreläsningar, 5 timmar per dag och sen pluggar man en vecka för att skriva en tenta. Så varje kurs pågår ca två veckor så vi hinner avverka det vi ska, och packar oss hem igen kring den 10/12.

Utanför vårt hem på vår spårvagnsstation

Efter skolan gick vi för att återigen försöka få vårt kantin-kort... men gud så detta tar på krafterna! Skojar inte men vi fick köa i närmare två timmar innan vi tillslsut fick hjälp, och detta efter att ha stått i fel kö i över 45 min. Allt administativt är utspritt över hela staden och ha du inte alla papper i ordning så är det bara att fixa det själv, ingen hjälper dej eller verkar veta varför allt behövs. Vi for sedan till en av de fem kantiner vi får äta billigare på och där fungerande först toaletterna som hål i golvet, även för oss kvinnor, och sedan fick två yngre män förklara för oss hur kantinen fungerade för att vi skulle lära oss inför kommande lunchbesök. Men två-rätters för 2,7 euro, jag klagar inte och det var faktiskt riktigt bra.

                                                          Lite bilder från kantinbesöketVi gick sedan en sväng på staden och gick via mini-market för att köpa en kak-mix som vi gottade oss med när vi kom hem. Nu lever våra "inneboenden" om i köket, spanjoren och fransmannen, de ha ju en så hög ljudnivå så man tro ju att de är upprörda på varandra när de språkar på på italienska....

En kaka och ett stadsbesök senare så måste vi säga att Turin börjar kännas hemma och det är med ett leende på läpparna vi lyssnar på Éros Ramazzotti och konstaterar att denna höst kommer bli ett rikigt äventyr=)

//Johanna


Återhämtning och skola

Idag har vi tagit igen oss med sömnen och sovit hela 12 timmar..mycket välbehövligt måste jag ju få säga...Johanna var så efter med sömnen att hon hade ont i hela kroppen och alla som känner henne vet att det blir som om hon inte får sina 8 timmar varje natt :-)

Så när vi vaknat till liv igen så bestämde vi oss för att göra ett besök på skolan för att välja kurser och få vårat learning agreement. Vi tog spårvagn till skolan då Johanna har lite ont i foten efter helgens äventyr och kom in dit och möttes av en receptionist som inte kunde engelska så hon var tvungen att grabba tag i en elev som fick översätta det vi sa...hur kommer detta att gå egentligen? aja, vi fick iallafall den informationen vi behövde för att hitta dit vi skulle, fast det visade sig när vi kommit dit att de hade så generösa öppettider som 9.30-12 mån-tis och tors...så det var bara att traska hem igen för att göra återbesök imorgon...

En korridor i skolan

Utsikten från ett fönster..ser ni Juventus arenan?

Stekfiket på skolan..lite annorlunda från tornet och lindell..

framsidan av skolan

Det var väl allt som vi har gjort idag och nu ligger vi på sängarna och fyller vårat internetbehov :-)

På återseende Linda

Hemfärd från Lyon till Turin

På söndagen fick vi ett skönt wakeup-call av självaste hotellreceptionisten som snällt berättade att utcheckning skall ske kl elva och inte tolv som vi trodde..och då var klockan tjugo i elva. Så det var bara att kliva upp efter att ha sovit sköna 4-5 timmar och börja packa ihop resväskan och sätta sig i första bästa taxi till tågstationen för att loklisera tåget hem. Vi hittade ett som gick vid halv ett och tyckte att det blir ju helt ok för då hinner vi äta också..tog en klassisk macka på subway för att sedan bege oss till spåret. Väl inne i tåget så visade det sig att det var maskinfel på loket och att vi skulle bli försenade i 50 min...väldigt skönt att det var just vårat tåg, speciellt när vi skulle byta tåg...vi insåg ganska snabbt att det kommer vi ju inte hinna göra...så återigen blev vi fast på en tågstation, denna gång i två timmar. Det enda positiva med denna upplevelse var väl att vi fick åka i första klass :-)

Hemma i Turin var vi klockan åtta på kvällen och då hade hela tågresan tagit oss ungefär 7 timmar, behöver jag säga att vi var ganska trötta då vi öppnade lägenhetsdörren vid halv nio på kvällen...men det kändes verkligen som hemma och det var en underbar upplevelse!

Vi kom även överens vid det tillfället att det kommer nog dröja ett tag innan vi ger oss ut på äventyr igen...nu ser vi bara framemot att nära och kära ska komma och hälsa på oss! Vi saknar er!

Många kramar Linda"Jag går först så kommer vi in"

Så efter matchen tog vi några snabba steg över gatan utanför arenan och gick på hockey-grabbarnas ölhak, ett biljardställe som verkligen föll oss i smaken. Där hängde vi en timme, drack Leffe-öl och surrade med hockey-grabsen och träffade två skåningar, varav en var Erasmus-student i Lyon så det var skönt att träffa ett till svenskt student-slask:-)
Efter två öl så tog vi spårvagnen till hotellet för att i extrem-jättefort-takt göra oss redo för kvällen, jag tror jag tog personbästa med dusch, dressning, sminkning och socialt häng med Linda och Daniel på ca. 25min. Strålande fagra for vi vidare till en av lagkaptenens favvo-hak, där vi lallade före i en massiv kö och trängde oss in på en fullproppad bar och verkligen överfullt dansgolv. Lagkaptenen (som för övrigt var finne) sa bara "This place is my home" och vi levde under uppfattningen av att detta var ett ställe de ofta besökte:-)
Efter en öl i baren högg vi dansgolvet och en av de franska hockeyspelarna glider tjusigt framtill mej och viskar i mitt öra på en svag svenska "Fy fan va du är slut!". Jag med mitt humör tänder till och säger till Alex (en av svenskarna i hockeylaget), då jag förstod att det var han som lärt honom detta otrevliga uttryck och sa "Men Alex va ha du lärt han? Sådär kan man ju inte säga!". Alex ser på mej och säger "Vad sa han?". Jag svarar och Alex säger "Nej men han menade, fy fan va snygg du är!" Jaha...vad lär vi oss av detta ungdomar?? Jo att det lätt kan bli missförstånd när en fransman ska prata svenska. Hursom helst stängde baren 1 och vi promenerade längs floden ner till några båtar som det var någon form av uteställen på.

 Operahuset, på väg till båtarna. Patrik (skåning) gör en helinhjärtad pose och ger sitt allt för att fotografen ska få en bra och minnesvärd bild. Tusen tack Putte!

 På väg över floden, Linda och jag fösöker få till "fina" bilder, som vanligt lyckas vi lite dåligt=)

 "Kerren" och Daniel på väg till båtarna... Kerre=keps på kerrens språk

Att sedan tas sig in på båtarna var en helt annan femma, tydligen hade dessa hockeykillar någon gång tidigare hamnat i bråk och var ännu idag portade så vi lallade på fram och tillbaka innan jag till slut kände att nu får det va nog, jag tar tag i detta. Jag tar ton och säger högt till de andra "Det här fixar jag, jag går först så kommer vi in!" Jättebra idé! Vad händer? Jo, jag stegar på med mina kilklackar framemot vakten och uppmärksammar inte att jag möter ett trappsteg och nedanför det väntar en högklacks värsta fiende, Kullerstenen. Så jag kliver snett med hela vänster foten och bokstavligen rasar ner mot backen och när jag har huvudet i höjd med vaktens midja så tar han tag i mej innan jag fullständigt daskar i backen. Behöver jag säga att vi inte kom in????

 Jag vilar foten på ett sjöjungfrulikt sätt vid hamnen

Efter mitt fall så kom vi iaf in på ett ställe tillslut och efter en öl så bestämde vi att nu är det dags för en pizza. Vi hamnade på ngn bakgatan och efter en timmes väntetid så fick vi vår kartong och jag kan utan överdrifter säga att jag och Linda var de enda tjejerna på hela denna gatan så hade vi inte haft hockey-danne med så hade det inte vart helt omöjligt att vi kommit bort. Sedan var det efterfest hos Lagkapten, där vi sprang på den mest osmarta amerikanskan i nutid tro vi. Linda och jag stod och väntade på att hon skulle vara klar inne¨på toa så vi kunde komma in, hon öppnar försiktigt dörren och fnittrar irriterande och säger "I don´t know how to flush!" Hon visar hur hon förtvivlat med hela sin kroppstyngd försöker trycka på toalettens "spol-knapp" tills Linda efter två sekunders konstaterande säger "You have to pull it." Ahhh!! Det går visst att dra också. Efter pizzan så knänkte den finska lagkaptenen några riktigt otrevliga kommentarer så vi bestämde att vi går hem så vid 5 låg vi återigen i hotellsängen med ännu en lyckad kväll bakom oss.

//Johanna


Bordell, burgare och baröver

Jag och Johanna satte oss på ett tåg med destination Lyon part dieu kl halv tio på lördagsmorgonen, dock inte så utvilade som vi borde ha varit men det funkade ändå iallafall för mig, jag var nöjd över att jag skulle få se hockey. Väl framme i Lyon, vid två tiden så tog det väl ungefär en halv timma innan vi kunde lokalisera en taxi. När vi äntligen hittat en taxi som kunde ta oss till vårat hotell vid namn hotel du Helder så blev vi återigen lurade, taxametern stod på 7.50 euro men ändå så blev slutsumman av resan 10 euro, men det var bara att betala och se glad ut för att argumentera med en fransk taxi chaufför som knappt kan någon engelska är något som helst inte ger sig in i. Väl framkommen till hotellet så fick vi en smärre chock över hur olikt det var från bilderna på internet...min första reaktion var att det såg ut som en fransk bordell, sjukt risigt och sen hade jag ju råkat boka en dubbelsäng, eller dubbelsäng och dubbelsäng..den var ungefär 140 cm bred.

Där ser ni hur den såg ut och sen tog vi en lite annorlunda linda & Johanna bild

Det enda som var lite fräscht var toaletten och duschen

Efter att vi hade installerat oss på hotellet så var det matdags och vi begav oss ut på sightseeing för att hitta något matställe, vilket visade sig inte var det lättaste klockan fyra på eftermiddagen eftersom att allt hade stängt..detta med siesta är något som driver oss till vansinne...

Nere vid floden Rhene

Vi såg en båt som hade en väldigt konstig design

Hittade även Anna Lindh

Efter strandprommenaden hittade vi ett matsälle som alltid går att lita på....MacDonalds...så vi åt där och sen var det bara att bege sig hemmåt för att duscha och göra sig iordning för hockeyn som började klockan sju. När klockan var slagen så beställde vi en taxi som skulle ta oss till arenan. Denna taxiresa kommer vi nog alltid att minnas då taxichauffören började bråka med en cyklist och nästa körde på denna...jag och Johanna kände att det nog var dags att ta på sig säkerhetsbältena :-)

Väl framme så gick vi förbi kön då Daniel hade fixat så att vi stod på listan. Denna hockeymatch var också en upplevelse i sig själv eftersom att det var ganska olikt en svensk, men det var trevligt.

Partytält?

Inte en vanlig syn på en hockeymatch..en kille i baröver

Daniel i en äkta målvaktspose

Vi hittade Finlands nästa landslagsspelare

När matchen var slut så mötte vi upp lite svettiga hockeykillar och bestämde oss för att haka på dom ut och göra Lyon...behöver jag säga att det blev en bra kväll...??

//Linda
Dagen efter, kvällen före....

Efter torsdagens äventyr så var vi sjukt slitna trots inte allt för mycket alkohol. Vi sov till halv två för att sedan rusa ut till stranden för att få lite sista sol på våra skandinaviska kroppar. Så dagen spenderades i sängen och på standen för att sedan gå ut och äta och köpa lite godis. Vi gjorde med andra ord inte mycket på fredagen, varav det nästan totala uteblivandet av bilder..dock så var vi laddade för Lyon resan som vi skulle göra på lördagen..mer om den kommer..

En Linda & Johanna bild hann vi med iallafall..

Många Kramar Linda

"Behöver vi inte betala för något?"

Efter en tids spegelstirrande och skrubbning för att få bort saltet från våra kroppar så kliver vi ner i klackarna och går via bankomaten och fyller på euros i börsen för att slå oss ner på en av Nice´s många uteserveringar. Vi myste på i någon timme med pasta, rödvin och irish coffee, och kunde efter en tid konstatera att alla som satt i vår närhet hade frågat oss om var vi kom ifrån, vad vi gjorde i Nice och tom vad vi åt, och naturligtvis om vi talade franska. 

 Vår sjukt trevlige servitör och vi som myser med mat och dryck 

Efter middagen kände vi att vi inte ville lämna de ljumma vindarna och låsa in oss på Trocadero så vi högg en utservering till för att pimpla lite drinkar och vips så satt de två grekiska läkare vid vår sidan och språkade på. Nicolas och Theo joinade oss då de också var nya i stan och inte hade någon aning om vart det hände den kvällen. Det fantastiska med dessa läkare är att de sitter inte i pengarna, de tog in vår nota och betalade gladeligen för drinkar vi druckit innan de ens satte sig vid oss... Fortsättaningen på kvällen som bar iväg mot en samba-bar gick i samma anda som innan, vi beställde och de betalade. Vi rök nästan ihop då jag verkligen ville betala och bjuda igen men icke...

 Lite drinkar och greker

På samba-baren gick toalettringen i någon from av djungel-tema... Tyckte den va läcker.. Kolla in nedan=)Nice by night, strandpromenadenLite samba-drinks på någon from av Havanna-klubbNär morgonen började närma sej så rullade jag och Linda hemåt och hittade mha en äkta turistkarta hem till hotellet igen. Själv högg jag kudden och för fösta gången lugn över att inte fått svininfluensan då en av de grekiska läkarna lovade mej att jag med största sannolikhet inte skulle komma att drabbas av denna skräckinjagande sjukdom. Linda lyfte återigen luren och plingade vännerna hemma 5 på morgonen för att ytterligare spä på en redan alldeles för hög telefonräkning.
Hur som helst så var kvällen mycket trevlig och vad den satte för spår berättar Linda strax;-)

//Johanna


En trip till Frankrike började såhär...

Linda och jag vaknade upp i onsdags och konstaterade att nu drar vi på semester efter allt slit här i Torino. Sagt och gjort, vi packade väskan, bokade hotell och noterade tågtider för att tidigt på torsdags morgonen bege oss till Porta Nouva för att bege oss med 8:30-tåget mot Nice Ville. Kändes knappt i plånboken då vi betalade 20euro för att ta oss över till fransoserna.

 Linda vilar lite på väg till Nice, fröken lite trött.

 Nu är vi på väg=)

Enligt resplanen skulle vi byta tåg i Ventimiglia och enligt biljetten hade vi ca. 15min på oss att byta, naturligtvis så sprack denna plan. Tåget vi tog från Torino var nå skrutti-bang-bang tåg som stannade i varenda bergsby och vi missade såklart vårt tåg, så vi blev kvar i Ventimiglia 1,5tim innan nästa tåg tog oss till den stekiga franska rivieran. För att fördriva tiden gick vi in på första bästa pizzeria och tog in varsin pizza och försöka resonera oss framtill om vi va i Italien eller Frankrike då allt stod på båda språken och alla talade båda språken... Visade sig senare att vi va ännu i Italien:-)

 Lunch i Ventmiglia

Väl framme i Nice så var vi lite oförberedda på hur vi skulle hitta vårt bokade tak över huvudet så vi tänkte "Vi tar en taxi till hotellet så hoppar vi i våra bikinis ögonblickligen så vi inte missar några soltimmar" Sagt och gjort in i taxin, fram med lappen med adressen till hotell Trocadero (ja det hette så). Taxichauffören muttrar något ohörbart, snurrar omkring på de smala gatorna i Nice och plötligt är vi åter tillbaka på tågstationen, han tar då en stadig höger och vips vi är framme! Härligt vårt hotell låg ca 80 meter från tågstation. För att ge en tydligare bild av hur kort det var så stod taxametern på 3,70 efter att han snurrat runt och när Linda snällt frågar "How much?" så kläcker killen självsäkert ur sej "Dix euro!" (=10euro). Härligt! vad göra annat än att langa fram stålarna.  

Vi rasar in på hotellet, snabbt upp på rummet för att byta om till "bad girl"-bikinis och ställer in siktet på beachen.
Lite bilder från vägen till stranden.Efter två extremt varma veckor i Turin kändes havets svalka som något vi hade kunnat betala guld och gröna skogar för. Dock så hade vi lite svårigheter att hitta beachen så vi hakade på två grabbar med varsin handduk under armen och följde dem i smyg ner till stranden. Bilder på karlarna och stranden finner ni nedan... och i Nice jobbar man inte sandstrand utan stenar... Känns nästan som spikmatta för ryggen=)Havet kändes grymt härligt och efter några timmar i solen så gick vi hem för att göra oss strålande vackra och bege oss ut på en middag och lite goda parasoll-drinkar och vad kvällen bjöd på kommer en uppdatering om lite senare.

Kramar från Johanna


Ska vi stå i den här kön eller??!

Så kom dagen då jag och Johanna bestämde oss för att gå och fixa ett kantinkort som berättigar oss till att äta trerätters för 2.20 euro. Vi tyckte att vi behövde lite motion så vi gick hela vägen och insåg när vi kommit fram att vi bor i ett ganska fint område..vi hade nämligen kommit ut i slummen. Väl framme vid stället där vi skulle hämta ut kortet så insåg vi ganska snabbt att vi var de enda nordborna eller kanske till och med de enda europeérna eftersom att Johanna var den enda med blond hår. Kön var sjukt lång så jag bestämde mig för att ta tag i saken och gå och fråga om vi verkligen skulle stå här och fick till svar att jo det ska ni och sen fick vi också veta att stället inte öppnade kl 13.00 som vi hade fått veta utan 13.30...kan man göra annat än att älska detta land? 

Kön som vi inte ansåg att vi skulle stå i...

Så när det var ändrade öppettider så gick vi över gatan och tog en kaffe..och det här med kaffe i Italien är också en rolig grej..man får absolut inte en vanlig kaffe med mjölk utan man får espresso med skummad mjölk...oavsett vad man beställer.

Johanna med de "stora" kaffekopparna

Så när klockan var slagen 13.30 så gick vi tillbaka till stället där vi skulle hämta ut våra kära rabattkort, stod där ett tag och lyssnade på när en galen kvinna försökte ordna upp i kaoset för att sedan fråga en gång till vad vi skulle göra och denna gång fick vi till svar att ni borde komma tillbaka efter den 10:e september eftersom att allt folk som är här nu söker stipendium...fel att säga det första gången?! så jag och Johanna fick nog och tog första bästa buss in till stan för att shoppa och på dagens agenda var det biniki köp, skor (för Johanna) och en skräp mobil till mig som gällde...

Vad tycks om det italienska badmodet?? själv vet jag inte...

Vi hittade allt efter ungefär 3 timmar på stan, den sista timmen spenderades på att försöka köpa en mobil till mig och som vi tidigare nämt så är det här med att handla i Italien inte det lättaste...första affären vi gick på där frågade jag om de kunde engelska och fick till svar lite grann..fine tänkte jag och sa då  - can I buy your cheepest cellphone? och till svar fick jag - ahhh Iphone...eller så inte va? kan ju säga att vi gick därifrån eftersom att de uppenbarligen inte kunde någon engelska alls. Hittade ett annat ställe där de förstod vad vi sa med den var en djungel att köpa en telefon där också men jag lyckades till slut och vi kunde åka hem helt nöjda med dagens shopping.

Bild över en piazza mitt i centrum samt Centralstationen..lite annorlunda från Sverige

Och nu så sitter vi i vår lägenhethet och avnjuter ett eller två glas vin och lyssnar på en arg spanjorska som mest troligt pratar med sin otrogna pojkvän, och detta baserar vi på våra fantastiska spanska kunskaper :-)

Puss och kram Linda

Shopping

Så ¨på måndagen högg vi via Roma och resterande närliggande gator för lite shopping. Huvudfokus var sandaler och bikinis.. detta var verkligen lättare sagt än gjort för i butikerna, de som passade våra plånböcker, de få som passade, hade fått in höstkollektionen och ja det var mest ulljackor, stövlar och långärmat... Dock fyndade vi lite på de lyxiga märkesreorna=)

Vårt hem börjar även kännas som ett hem nu efter tripen till IKEA, nedan ser ni balkongen, våra "arbetsplatser" och vår bidé som vi inte använder för dess egentliga syfte utan den knäcker extra som smutskorg=)


Nu ska vi ut och kolla efter det vi inte hittade igår..
Hörs snart igen!
//Johanna

Utgång på lördag

Jaha, Linda och jag tyckte det kunde vara lämpligt med utgång med en sedvanlig Linda-och-Johanna fylla på lördags kvällen, så vi gled förbi spritbutiken på hörnet köpte oss lite rödvin och champagne...kittlar friskt i magen=) och ja, innan klockan var tolv va vi i fin form ...lagom runda om tassarna, uppklädda och fina.
Vi ringde taxi och chipchop va vi återigen vid Piazza Vittorio och högg klubbarna nere vid Po... Snabbt och helt utan hämmningar glider två killar från Neapel fram till oss.. bilder finns nedan.. de bjöd på drinkar och sa helt ärligt "Vill ni ha sex med oss? Det är bara det vi vill." Nja tyckte vi och sa att vi va tagna på hemmaplan... Sedan gled vi från bar till bar och dansade till vi efter ett par timmar fick nog och rasade in i en taxi för att mha teckenspråk förklara vart vi skulle.... Kom hem och Linda bestämmer sig för att spendera lite pengar och ringer Sverige ett smärre evighet...

 Linda med disco-lights i nyllet och killarna från Neapel
 Någon mystisk italienare som vi tog en sväng om med och Neapel-killarna..
 Början på strandpromenaden..

Jag slocknar i vanlig ordning och vaknar upp vid nio på morgonen, fullt påklädd i gårdagens outfit och grönt glitter runt öga, tittar bort på min roomie  som precis som jag ligger med kläderna på och datorn ha hon i knät som sakta rasar ner i backen då Linda vaknar till och möter en ny dag...

IKEA!!!

På lördag dag så pangade vi iväg till IKEA i Collegno för att handla köksredskap, kuddar, tofflor, doftljus och blommor. Men höjdpunkten var när vi fick inta köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt på IKEA med Alperna i bakrunden. Inte mycket att säga än att Kamprad lyckats bra med sitt imperium och det uppskattades av oss i mycket hög grad.
Ska nämnas att biljetten ut kostade 19kronor.. är ju inga pengar alls;-)

 På Metron.. vi knäpper kort på varandra för den som inte är skarp nog att fatta detta=)

 Ser ni bergen ungdomar??=) Det är Alperna=)

Johanna hittade hem till Kramfors och fick köttbullar, och en italiensk kaffe.. inte så stor men oj så starkt!!!

 Lite jobbigt att kånka hem och ja kvittot säger en del=)

 Ser lite ut som öken.. och en blek finne mitt i allt!!!=)

 Lite kuddar och överkast för att pimpa upp hemmet och tofflor för våra tassar=)

Ja det var vår IKEA-dag på kvällen blev det utgång... tell ya later youngsters!

Kram från Mamma!


Första videobloggenVi saknar er och vi tänker på er! några nämnda men alla ihågkommna och saknade :-)

Fredag och shopping på HM

fredagen bjöd på lugnet själv... vi lyckades lokalisera det trådlösa nätverket och knäcka koden=) (stod på routern)... sedan bar det iväg till via Roma på shopping, vi hann med HM och inget mer, nog stort det där... och återigen fick vi skäll av en inhemsk människa när vi gick in på handikapp-provhytten, spela roll om vi är där..tro de att det kommer upp en handikappad när butiken är 3 våningar hög och provrummet låg högst upp??=) Sen hitta vi  köttfärs och for hem via spritbutiken på hörnet... pasta köttfärssås röd vin från närliggande distrikt och champagne fyllde vår fredag kväll innan vi rasade ner i säng med ett leende på läpparna..
För vi visste at när vi slog upp ögonen skulle IKEA vänta på oss;-)
via roma Via Roma... någon av alla de pampiga fontäner som finns bland alla pampiga hus

//
Johanna K (lite full, dricker champagne igen)

Inflyttning och infomöte på skolan

Vi fick tillgång till lägenheten (Via Fratellt Carle 46) vid lunch i torsdags och den var faktiskt överförväntan, dock så är det lite svårt även här med kommunikationen med både städerska och inneboende. Den sistnämde har jag och Johanna redan ett smeknamn på som vissa utvalda får veta...det är inte rumsrent :-) Hon är inte den smartaste som går på två ben...hon är från spaninen och tror att vi också är det, då hon pratar med oss på spanska ( och ja, vi har sagt att vi är från Sverige). Hon är även en hejjare på det här med att laga mat..eller så inte, vi har gasspis i lägenheten som hon mer än gärna lämnar på och går in på sitt rum! känns väl sådär...

våran mysiga toalett

så här sover och internettar vi
Här har ni våran utsikt samt våran ena terass med utgång från köket

Ingång till våran terass ca 160 cm hög..så alla ni som kommer och hälsar på som inte är två äpplen hög bör huka er

Nog om det så insåg vi även nä vi flyttade in att vi inte hade tillgång till internet...som förövrigt skulle ingå i hyran och ni som känner oss vet att vi inte klarar en dag utan att vara uppkopplade, så vi bestämde oss för att gå till Paula (hon som fixat lägenheten åt oss) för att klaga lite. Sagt och gjort så gick vi dit och hon sa att vi skulle vara tvunga att vänta tills de andra flyttade in den 15:e september...lite väl länge utan internet ansåg vi så vi började smida planer på hur vi skulle lösa detta...dock så var det dags för det omtalade infomötet som var så viktigt att gå på så vi traskade dit och väl där så höll både jag och Johanna på att somna eftersom att hon som höll i mötet pratade på både engelska och italienska, för erasmus studenter...någon som förstår detta? och sedan så stod all information som hon tog upp redan på pappret som vi fått....detta land alltså...iallafall så tog vi oss igenom mötet utan att somna och småpratade lite med andra erasmus studenter som bjöd med oss på fest på fredagen.

kändes mer som att vi var på ett museum än på ett infomöte

Efter detta möta så tyckte vi att det var dags för att hitta ett supermarket för att handla hem lite mat för att för första gången laga lite mat. Så på vägen hem så stannade vi på ett supermarket som vi tyckte låg ganska nära där vi bor. Vi handlade på oss en massa mat och frukt och dylikt och när vi kommer till kassan så inser vi att vi skulle ha vägt frukten så kassörskan rynkade lite lätt på näsan och muttrade något på italienska och sen gick hon iväg och kön bakom oss bara växte...det här med att handla i Italien är inte det lättaste...Sedan när vi skulle gå ut därifrån så var det lite svårt att veta exakt vilken dörr som man skulle gå ut genom, så Johanna tog den första bästa dörren som visade sig vara nödutgången så larmet gick igång i hela butiken, behöver jag säga att vi sprang ut därifrån ganska fort och numera inte kommer att visa oss där på ett tag :-)

Många kramar från Linda & Johanna

Adapters och Hyreskontrakt

Efter vår fylla så vaknar vi upp vid lunch och inser att nu måste vi styra upp adapters så vi får igång våra datorer. Strömförringen är inte just nu tillgänglig till våra el-prylar.. jag googlar på mina sista batterier att där finns en el-butik, sagt och gjort vi hoppar in i en taxi och åker dit. FEL FEL FEL!! Fanns inget där och vi vänder om taxin och kör till den gatan där skolan och lgh-förmedlingen ligger...taxiresan slutade på 20 euro, inga pengar alls!!=) Där får vi hjälp av en äldre herre som hjälper oss till el-affär och problemet är löst:-) Han fick dagens ros! Härliga Karl!

Därefter börjar vandingen till den kvinna som vi hyr vår lägenhet av.. smärtfritt gick det.. för första gången. Lite bilder från vägen dit... Andra sidan floden Po....

Kvinnan vi möter är typ två äpplen hög, skelar så mycket att jag blev orolig att hon ska gå in dörrar och dylikt men det gick bra... Hur som så tar hela denna procedur två timmar då hon ska kopiera pass, och skriva in våra uppgifter i kontraktet och så blev det fel... det kan ni se nedan.. för Timrå ligger i Finland eller?? 
 och jag bor på postragen eller postvägen kanske??=)Skrev dock på trots bakfylla och stavfel, vi behöver ju tak över huvudet.


Så.. nu är det påskrivet och vi ha faktiskt städning var tionde dag;-)

Puss från Johanna
Linda hälsar!! (hon sitter på skype med Björnta)


En Linda-och-Johanna-fylla i Italien

Jaha.. vad hände med denna kirurg.. han slog en signal framåt tio-tiden och vi bestämde att han skulle möta upp oss vid hotellet... Som en ren säkerhetsåtgärd så ringde jag Ida och gav hans nummer och namn så hon kunde efterlysa oss om hon inte fick tag i oss på morgonen.
Jag och Linda stylade efter vanlig Ume-anda svettades som två grisar när Emiliano dök upp och vi började gå mot piazza Vittorio Veneto, vi mötte även upp en kompis till kirurgen som vi inte kan komma ihåg namnet på.
Vi drack någon öl och drink på piazzan och därefter gick vi ner till floden Po där det finns nattklubbar. Ja... vad ska jag säga vi drack i vanlig anda och dansade på podiet och ja.. när klockan blev typ 4 så sa jag till Linda "Nu gå vi hem alla tittar på oss.."
Vi rasar hem på hotellet, ringer sverige och norge och håller oss vaken till 7 när vi glider in på frukostbuffén fulla som ägg... men oj vad vi fick skratta!

 På de två två första bilderna så ska vi fota Po men ja.. vi syns bättre;-) sedan har vi den okände vännen och ja.. oss känner ni väl igen vid detta laget...

 Här ha vi Emiliano och oss på podiet:-)

Vi hade en deal innan vi gick ut, inga drinkar!!! Kolla bilden, det är öl med sugrör i... eller not!!

//Kramar från Linda och Johanna, finally uppkopplade! 

-Vandrarhem?? Vi tar in på hotell!! Ringer ni en taxi, vi åker inte buss.

Aloha på er alla!
Just i detta nu så ligger Linda och jag helt utslagna efter de senaste två dagarna. Vi ber om ursäkt för att vi inte uppdaterat er alla igår, men detta med eluttag är inte lätt. Behövdes visst adapters till våra prylar och detta har tagit lite tid att styra upp, en adapter är ju som svårt nog att förklara som det är på engelska och försök då med detta för en italienare som inte fattar något och knappast vill hjälpa dej.

Vi for 9.15 från Milano igår med siktet inställt på Turin... Så över åkrar och ängar och genom små byar susade vi fram mot bergen i stadiga 127km/tim.


Utanför och innanför centralen i Milano. byggnaden var hur mäktig och fräsch som helst, lite imponerade blev vi, och en skylt på spåret.


När vi sedan klev av tåget i Turin så började 4 timmar av stenhårt taxiåkande.

Anhalt 1. Centralen-Sportello casa (lgh-förmedlingen)

Där fick vi veta att lgh inte blir tillgänglig förrän på torsdag och Paola som vi tidigare talat med var väldigt hjälpsam och bokade vandrarhem åt oss och började beskriva hur vi tog oss med buss. Vi tittade på varandra jag och Linda och sa: "We´ll take a taxi instead, can you call one for us?" Aldrig att vi åker buss!! pengar är ingen trång sektor;-)

Anhalt 2.  Sportello casa - Vandrarhemmet

Linda och jag har ca 45 kg packniing med oss och den lilla italienska taxichauffören var inte nöjd när hon med all sin kraft tröck in våra väskor i bagaget, och när vi sedan skulle av så var vi halvvägs upp i bergen och lutningen som taxin stod i var inte nådig, då ryter hon ifrån på italienska åt Linda och jag börjar fnittra då vi inte fattar ett ord och Linda muttrar någor ohörbart och hjälper till slut den stackars lilla kvinnan.
Hur som in på hostelet och där får vi redan på att det är sovsal, ALDRIG! Vi ringer Ida som bokar in oss på ett hotell. Jag sa vänligt till de på hostelet att "Nä, vi tar in på hotell istället,kan ni boka det och ha du taxinummer så vi tar oss härifrån?" Detta med aska i håret och en Linda med Dior-brillor bakom ryggen.

Stekig Linda, med Dior-brillor, utanför vandrarhemmet som vägrar bo i sovsal.

Anhalt 3. Vandrarhemmet - Dock Milano

Efter en skön taxiresa genom hela Turin så anländer vi vid hotellet, där de inte hittar vår bokning så klart. Jag in på mailen och vidarebefordrar det till dem så vi till slut får komma in på rummet.
 Hotell nummer två och en lagomt svettig Johanna på jakt efter bokningbekräftelse.

Vi traskar sedan vidare till skatteverket där vi måste få oss ett italienskt personnummer, sagt och gjort men det är inte hur lätt som helst när man talar engelska och de svarar på italienska och när man inte förstår så höjer de bara rösten, men tillslut så löste det sig.

Vi tog en öl innan skatteverket för att känna och få lite semetserstämning:-)

Anhalt 4. Skatteverket - Infopoint

När vi inser att kl bara är 15 så hugger vi en taxi ihopp om att hinna till skolan för att regga oss innan 16. Sagt och gjort vi susar genom Turin igen åt andra hållet och in i den trappuppgång som vi tror är rätt. Efter ett par minuters virrande i trappan glider vi in i en korridor och knackar på. En kille, som senare skulle visa sej heta Emiliano öppnar dörren och dialogen sker enligt följande:

Linda: Hi, we´re incoming international students , where do we register?
Emiliano: From where are you coming?
Linda: Sweden
Emilinao:... OK, this is for handicaped.

Hur som haver så hjälper han oss att komma på rätt spår och passa på att bjuda oss på en kaffe. Jag tänker till och försöker bryta isen för att få killen att le lite så följande händer:

Linda: What do you study?
Emiliano: Medicine
Johanna:ok, are you becoming a doctor or maybe a nurse?? (försöker va rolig med glimten i ögat och lite hånande)
Emiliano: No a surgeon. (dödligt seriös och ja.. mitt skämt gick inte riktigt hem)

Vi kom  i alla fall rätt och Emiliano gav oss sitt nummer och föreslog att vi skulle hitta på ngåot framåt kvällen. SJÄLVKLART! Man tackar inte nej till en het italienare som är blivande kirurg;-)

Gatan utnför skolan administrationshus och ett köpcentrum i närheten, vad tycker ni? Visst är USBE och MVG-gallerian i Umeå ungefär i samma klass??=)
Vad sedan kom att hnda ska Linda få berätta alldeles strax=)

 

Kram från Johanna (sjukt trött och klibbig)


RSS 2.0