"Är det något som har dött här i eller?"

Linda och jag ha ju som tassat omkring i varsitt par vita tygskor sedan vi kom ner och dessa är perfekta att ha i en stad som Turin. Man går omkring mycket i värme och det är skönt för fötterna att ha dessa på tassarna. Problemet är såklart att de blir väldigt smutsiga. Vi har tvättat dem ett flertal gånger sedan vi anlände till italien hemma i vår tvättmaskin, och det har alla gånger gått helt smärtfritt.

Efter vår resa till Garda så var våra skodon extra smutsiga så vi drog igång maskinen ganska omgående på söndag eftermiddag för att få dem rena och torra tills på måndag. När kvällen led mot sitt slut så upptäckte vi att maskinen inte tömt ut vattnet, skumt... Äh, vi avvaktar tills imorgon och drar igång den igen, så bli säkert det här jättebra. Nja, vi startade maskinen två gånger under måndagen och den stannade vid samma läge varje gång. Ni vet det läge där utpumpning av vatten ska ta vid... Vid det här laget (efter tre körningar) så var maskinen lagomt välfylld med vatten och vi bestämde oss vid 23:30-snåret att vi öppnar luckan och tömmer ut allt.

Sagt och gjort, ut rinner allt vatten och vi fångar upp det vi kan i en IKEA-säck, medans resten simmar ut på golvet. Vi uppmärksammar en rosa smörja bland allt vatten och har än idag inte lyckats identifiera vad det är. Försök själva.

   Ni kan se den ovannämnda smörjan på sulan och i maskin 

Hur som helst så ser ni ju själva att skorna är långt ifrån vit längre, de har ju gått och blivit rosa och ligger numera på något sopberg i Italien. Men innan vi fick ut dem ur maskin, ojoj det var en resa. Vi öppnade som sagt luckan och jag stoppar in handen och det känns som om jag blir biten på fingrarna, och vi börjar spekulera om det är något som dött i maskinen och ligger och bits där i. Linda råkar ut för samma sak, och konstaterar "Johanna, det är ju ström i vattnet!". Vad gör man i detta läge? MAN HÄMTAR FRANSMANNEN SÅKLART!

Vi lallar bort till Cedric och som den gentleman som han stegar han in i badrummet och bara tar kommandot. Han konstatera att vattnet är strömt och även den kran som föder maskin med vatten har ström i sej. Så ta inte i den tjejer! Han sätter igång maskinen en fjärde gång bara för att vara säker på att den inte tömmer ut vattnet och att vi kan maila hyresvärden om att nu är det problem med maskinparken i vårt badrum.

Behöver jag säga att den var fulli vatten imorse? Mailade värden, en ny maskin kommer tidigast nästa helg... Så nu står den där... vattenfylld och strömförande.

Som avslutning så vill jag bara att alla sänder en tanke till våra skor som fick sätta livet till. May they rest in peace.Vidare så kan det behöva nämnas att alla maskiner i lägenheten gett upp (5st). Kommer bli problem att tvätta den kommande veckan med andra ord. Välkommen till Italien!
Over and out
Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Dagar till avresa
RSS 2.0