"Vet vi vilka som kommer?"

När Linda och jag klev av tåget i Lyon för några veckor sedan så kom en kille framtill oss som såg praktiskt taget hemlös ut. Han hade en stor ryggsäck på ryggen och såg ut att sakna tänder. Han bad om en cigarett och började fråga var vi kom ifrån och vad vi gjorde i Frankrike osv. Killen vi talade med hette Tufan, var 29 år gammal och kom från Frankrike, han levde sitt liv konstant på resande fot och jobbade bara ibland med helt olika saker för att kunna fortsätta resa. Han tog Lindas nummer och sa att han skulle komma och hälsa på oss i Italien. Naturligtvis trodde jag och Linda inte att detta skulle hända men efter några veckors sporadiskt sms:ande så satte han sig på lördags morgonen på ett tåg i Paris med siktet inställt på Torino.

Vi vaknade på lördagen av att Tufan sms:ade och meddelade att han 20 min senare skulle rulla in på tågstationen här och att vi gärna fick komma och möta honom. Linda och jag som inte var i allt för bra skick hoppade snabbt ur sängen och i kläderna och for in till stationen. Det var väldigt skoj att träffa Tufan och efter över 3 timmars promenerande så kändes det som att vi hade känt varandra mycket längre än vad verkligeten egentligen var.

På kvällen väntade fest, vi hade under fredagen på Lapsus bjudit in folk till vår lägenhet för alkoholintag och under hela lördagen rasade det in sms om när "the swedish party" skulle börja. Vid strax efter tio rasade Tufan, Niina (finsk tjej), Ragnhild (norsk tjej), Claudio (italiensk kille) och de tre svenskarna Eric, Jocke och David in hos oss och kvällen blev hur lyckad som helst. Naturligtvis så var vår alltid älskade Fransman med oxå, han skulle aldrig missa en social sammanstrålning av detta slag=) Bilderna uteblev dock men ett par fick vi till=)

 Kille i blått=Tufan, vår tågkompis

Någongång när klockan passerat tolv och kanske tom ett så begav sej alla utom jag, Linda och Tufan. Vi satt uppe till småtimmarna och pratade då denna människa besökt 35 länder och jobbat med allt mellan himmel och jord så fanns det många härliga historier att lyssna till:-)

//Johanna


Kommentarer
Postat av: Linus

Well, ni har då hittat många spännande bekantskaper måste jag säga... =)

2009-10-03 @ 18:46:23
Postat av: Johana

du vet hur vi är.. blir vän med alla vi möter=)

2009-10-07 @ 22:38:16
URL: http://pomodoro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Dagar till avresa
RSS 2.0