-Vandrarhem?? Vi tar in på hotell!! Ringer ni en taxi, vi åker inte buss.

Aloha på er alla!
Just i detta nu så ligger Linda och jag helt utslagna efter de senaste två dagarna. Vi ber om ursäkt för att vi inte uppdaterat er alla igår, men detta med eluttag är inte lätt. Behövdes visst adapters till våra prylar och detta har tagit lite tid att styra upp, en adapter är ju som svårt nog att förklara som det är på engelska och försök då med detta för en italienare som inte fattar något och knappast vill hjälpa dej.

Vi for 9.15 från Milano igår med siktet inställt på Turin... Så över åkrar och ängar och genom små byar susade vi fram mot bergen i stadiga 127km/tim.


Utanför och innanför centralen i Milano. byggnaden var hur mäktig och fräsch som helst, lite imponerade blev vi, och en skylt på spåret.


När vi sedan klev av tåget i Turin så började 4 timmar av stenhårt taxiåkande.

Anhalt 1. Centralen-Sportello casa (lgh-förmedlingen)

Där fick vi veta att lgh inte blir tillgänglig förrän på torsdag och Paola som vi tidigare talat med var väldigt hjälpsam och bokade vandrarhem åt oss och började beskriva hur vi tog oss med buss. Vi tittade på varandra jag och Linda och sa: "We´ll take a taxi instead, can you call one for us?" Aldrig att vi åker buss!! pengar är ingen trång sektor;-)

Anhalt 2.  Sportello casa - Vandrarhemmet

Linda och jag har ca 45 kg packniing med oss och den lilla italienska taxichauffören var inte nöjd när hon med all sin kraft tröck in våra väskor i bagaget, och när vi sedan skulle av så var vi halvvägs upp i bergen och lutningen som taxin stod i var inte nådig, då ryter hon ifrån på italienska åt Linda och jag börjar fnittra då vi inte fattar ett ord och Linda muttrar någor ohörbart och hjälper till slut den stackars lilla kvinnan.
Hur som in på hostelet och där får vi redan på att det är sovsal, ALDRIG! Vi ringer Ida som bokar in oss på ett hotell. Jag sa vänligt till de på hostelet att "Nä, vi tar in på hotell istället,kan ni boka det och ha du taxinummer så vi tar oss härifrån?" Detta med aska i håret och en Linda med Dior-brillor bakom ryggen.

Stekig Linda, med Dior-brillor, utanför vandrarhemmet som vägrar bo i sovsal.

Anhalt 3. Vandrarhemmet - Dock Milano

Efter en skön taxiresa genom hela Turin så anländer vi vid hotellet, där de inte hittar vår bokning så klart. Jag in på mailen och vidarebefordrar det till dem så vi till slut får komma in på rummet.
 Hotell nummer två och en lagomt svettig Johanna på jakt efter bokningbekräftelse.

Vi traskar sedan vidare till skatteverket där vi måste få oss ett italienskt personnummer, sagt och gjort men det är inte hur lätt som helst när man talar engelska och de svarar på italienska och när man inte förstår så höjer de bara rösten, men tillslut så löste det sig.

Vi tog en öl innan skatteverket för att känna och få lite semetserstämning:-)

Anhalt 4. Skatteverket - Infopoint

När vi inser att kl bara är 15 så hugger vi en taxi ihopp om att hinna till skolan för att regga oss innan 16. Sagt och gjort vi susar genom Turin igen åt andra hållet och in i den trappuppgång som vi tror är rätt. Efter ett par minuters virrande i trappan glider vi in i en korridor och knackar på. En kille, som senare skulle visa sej heta Emiliano öppnar dörren och dialogen sker enligt följande:

Linda: Hi, we´re incoming international students , where do we register?
Emiliano: From where are you coming?
Linda: Sweden
Emilinao:... OK, this is for handicaped.

Hur som haver så hjälper han oss att komma på rätt spår och passa på att bjuda oss på en kaffe. Jag tänker till och försöker bryta isen för att få killen att le lite så följande händer:

Linda: What do you study?
Emiliano: Medicine
Johanna:ok, are you becoming a doctor or maybe a nurse?? (försöker va rolig med glimten i ögat och lite hånande)
Emiliano: No a surgeon. (dödligt seriös och ja.. mitt skämt gick inte riktigt hem)

Vi kom  i alla fall rätt och Emiliano gav oss sitt nummer och föreslog att vi skulle hitta på ngåot framåt kvällen. SJÄLVKLART! Man tackar inte nej till en het italienare som är blivande kirurg;-)

Gatan utnför skolan administrationshus och ett köpcentrum i närheten, vad tycker ni? Visst är USBE och MVG-gallerian i Umeå ungefär i samma klass??=)
Vad sedan kom att hnda ska Linda få berätta alldeles strax=)

 

Kram från Johanna (sjukt trött och klibbig)


Kommentarer
Postat av: Ida

Haha, klockren början brudar ;P Jag må boka resa snart innan ni är uppbokade varenda helg...

2009-09-02 @ 22:41:02
Postat av: Jannike

Härligt att få höra hur ni har det! Och Johanna, jag tycker du ska fortsätta med dina skämt, tids nog så går dom nog hem:P

2009-09-03 @ 22:09:45
Postat av: Emiliano

Nice very nice....have fun in Italy and remember ladies fck a lot

2009-09-21 @ 15:45:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Dagar till avresa
RSS 2.0