En regnig tisdag i Turin med Linda och Johanna

Imorse när jag och Linda klev utanför dörren så regnade det och det kändes som att hösten var på väg på riktigt. Vi tog spårvagnen till skolan för att kolla kurser och vi hittade tre kurser som passade oss bra, lite juridik, lite finance och lite business administration. Upplägget är att man har fem-sex intensiva dagar med föreläsningar, 5 timmar per dag och sen pluggar man en vecka för att skriva en tenta. Så varje kurs pågår ca två veckor så vi hinner avverka det vi ska, och packar oss hem igen kring den 10/12.

Utanför vårt hem på vår spårvagnsstation

Efter skolan gick vi för att återigen försöka få vårt kantin-kort... men gud så detta tar på krafterna! Skojar inte men vi fick köa i närmare två timmar innan vi tillslsut fick hjälp, och detta efter att ha stått i fel kö i över 45 min. Allt administativt är utspritt över hela staden och ha du inte alla papper i ordning så är det bara att fixa det själv, ingen hjälper dej eller verkar veta varför allt behövs. Vi for sedan till en av de fem kantiner vi får äta billigare på och där fungerande först toaletterna som hål i golvet, även för oss kvinnor, och sedan fick två yngre män förklara för oss hur kantinen fungerade för att vi skulle lära oss inför kommande lunchbesök. Men två-rätters för 2,7 euro, jag klagar inte och det var faktiskt riktigt bra.

                                                          Lite bilder från kantinbesöketVi gick sedan en sväng på staden och gick via mini-market för att köpa en kak-mix som vi gottade oss med när vi kom hem. Nu lever våra "inneboenden" om i köket, spanjoren och fransmannen, de ha ju en så hög ljudnivå så man tro ju att de är upprörda på varandra när de språkar på på italienska....

En kaka och ett stadsbesök senare så måste vi säga att Turin börjar kännas hemma och det är med ett leende på läpparna vi lyssnar på Éros Ramazzotti och konstaterar att denna höst kommer bli ett rikigt äventyr=)

//Johanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Dagar till avresa
RSS 2.0