Inflyttning och infomöte på skolan

Vi fick tillgång till lägenheten (Via Fratellt Carle 46) vid lunch i torsdags och den var faktiskt överförväntan, dock så är det lite svårt även här med kommunikationen med både städerska och inneboende. Den sistnämde har jag och Johanna redan ett smeknamn på som vissa utvalda får veta...det är inte rumsrent :-) Hon är inte den smartaste som går på två ben...hon är från spaninen och tror att vi också är det, då hon pratar med oss på spanska ( och ja, vi har sagt att vi är från Sverige). Hon är även en hejjare på det här med att laga mat..eller så inte, vi har gasspis i lägenheten som hon mer än gärna lämnar på och går in på sitt rum! känns väl sådär...

våran mysiga toalett

så här sover och internettar vi
Här har ni våran utsikt samt våran ena terass med utgång från köket

Ingång till våran terass ca 160 cm hög..så alla ni som kommer och hälsar på som inte är två äpplen hög bör huka er

Nog om det så insåg vi även nä vi flyttade in att vi inte hade tillgång till internet...som förövrigt skulle ingå i hyran och ni som känner oss vet att vi inte klarar en dag utan att vara uppkopplade, så vi bestämde oss för att gå till Paula (hon som fixat lägenheten åt oss) för att klaga lite. Sagt och gjort så gick vi dit och hon sa att vi skulle vara tvunga att vänta tills de andra flyttade in den 15:e september...lite väl länge utan internet ansåg vi så vi började smida planer på hur vi skulle lösa detta...dock så var det dags för det omtalade infomötet som var så viktigt att gå på så vi traskade dit och väl där så höll både jag och Johanna på att somna eftersom att hon som höll i mötet pratade på både engelska och italienska, för erasmus studenter...någon som förstår detta? och sedan så stod all information som hon tog upp redan på pappret som vi fått....detta land alltså...iallafall så tog vi oss igenom mötet utan att somna och småpratade lite med andra erasmus studenter som bjöd med oss på fest på fredagen.

kändes mer som att vi var på ett museum än på ett infomöte

Efter detta möta så tyckte vi att det var dags för att hitta ett supermarket för att handla hem lite mat för att för första gången laga lite mat. Så på vägen hem så stannade vi på ett supermarket som vi tyckte låg ganska nära där vi bor. Vi handlade på oss en massa mat och frukt och dylikt och när vi kommer till kassan så inser vi att vi skulle ha vägt frukten så kassörskan rynkade lite lätt på näsan och muttrade något på italienska och sen gick hon iväg och kön bakom oss bara växte...det här med att handla i Italien är inte det lättaste...Sedan när vi skulle gå ut därifrån så var det lite svårt att veta exakt vilken dörr som man skulle gå ut genom, så Johanna tog den första bästa dörren som visade sig vara nödutgången så larmet gick igång i hela butiken, behöver jag säga att vi sprang ut därifrån ganska fort och numera inte kommer att visa oss där på ett tag :-)

Många kramar från Linda & Johanna

Kommentarer
Postat av: Ida

Måste kännas veldig bra att ha på sig gulleshortsen i den italienska världen ;P

2009-09-05 @ 17:53:08
Postat av: Ida

Måste kännas veldig bra att ha på sig gulleshortsen i den italienska världen ;P

2009-09-05 @ 17:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Dagar till avresa
RSS 2.0