Första intrycket av italienarnas hantering av administrativa ting

Såhär ca. fem veckor innan avfärd borde man som rutinerad student ha koll på de flesta saker som rör ens kommande studieperiod (exempel studiemedel, kurser, boende osv), så är inte fallet för Engman & Kemppainen.
 
Studiemedel är en spännande sak... här mailas det och postas brev som aldrig för vill jag meddela.. Sprickor i tungan i så hög grad att sjukskrivning börja bli aktuell pga slickade på kuvert, ger er som läsare kanske en viss känsla för vilka mängder vi talar om. Ingen verkar ha stenkoll på vems underskrifter som behövs och vem som ska ha dem...

Kurser.. redan i april när det blev klart att Linda och jag var nominerade till Italien så fick vi information om att vi snarast efter den 30/4 var tvugna att regga oss på Universitets (Turins) hemsida, då portalen där skulle vara klar för nästa läsårs kunskapstörstande studenter... Så var inte fallet... Den kickade igång lagom sent i mitten på juni och då fick vi även info om att kopia på våra pass skulle faxas till universitet och att deadline för ansökan av kurser var 31/7.  Än idag så har vi inte fått söka kurser, däremot fick vi ett mail idag om att vi ABSOLUT inte ska kontakta universitet om frågor kring ansöknings processen, mer information kommer nämligen efter 5/8... Med andra ord i mitten på september om vi ser till när portalen överhuvudtaget gick att logga in på... och vad gäller nämnda deadline så var det bara att ignorera den enligt mailet, och numret vi skulle faxa passkopian på var bara att glömma, scanna in den själv på sidan.

Det kan vara svårt att beskriva men italienarna verkar inte hålla så hårt på det som sagts från början, allt går att ändra med tiden om problem uppstår:-)

Vid pennan
Johanna 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Dagar till avresa
RSS 2.0