Boendet just nu

Så här bor vi just nu...1 km från centralstationen som dock tog en timma att gå idag!


Milano & svininfluensan

Nu har vi landat i Italien och Milano dock så har vi ett sjukt segt internet men vi håller er ändå uppdaterade med lite bilder från dagen. Vi håller oss stenhårt borta handtag och hissknappar för att undvika att insjukna i svininfluensan, däremot kan vi inte garantera att vi inte närmar oss de Italienska männen eftersom att de är sjukt heta!

Attentionze Swedbank bruttor! tror inte att ni behöver oroa er för värmen, idag när vi landade var det 33 grader och strålande sol. Vi ser framemot att ni kommer och gör stan i Turin osäker med oss!

Mamma på arlanda och incheckningen

Vi tar det här med säkerheten på största allvar

Vi tar vår "berömda" Johanna & Linda bild, observera flygvärden i fönstret (första Italienaren fångad på bild)

bästa bilden hitills på Johanna..och det kommer mera...

Linus, ser du McDonalds skylten???

Många kramar från Johanna & Linda som snart har nått målet..

Bra bild på Linda

Hahaha, kollade igenom bilderna en gång till och hittade denna bild på Linda och mej...
Visst är hon fager vår Engman...

Avskedsfest avklarad med livet i behåll

Hej hopp på er alla!

Då var vår avskedsfest avklarad hos Viktoria och Ida. Kvällen fylldes med glada skålar, parbildning och en mycket spännande quiz-tävling som byggde på frågor kring skandaler från Lindas och mitt liv de senatse året, stolta vinnare blev Lag 1 trots att de under sammarbetet verkade ha lite kommunikations-svårigheter:-) hetsig stämmning:-) Sedan for vi in till staden och fortsatte ett par timmar för att runda av det hela på Max innan vi rasade hem igen...
Här kommer lite bilder från festen... observera hur glada och snygga alla är!!!:-)Linda och Johanna: Kvällens glada lekledare


Marcus och Maria: Kvällens snyggagaste
...Linda sprang just iväg med Ida för att styra pizza så vi kommer vara fulla med energi imorgon när vi styr kosan mot Milano...eller ja..sprang kanske hon inte gjorde, snarare masade sej ut genom dörren:-)

Vid pennan: Johanna (lätt trött och långsam idag)


Första inlägget i en ren och skär tvåsamhet... på toa?? JÅ!Jaha ja ungdomar.. då satt fröknarana i ett badkar hor Viktoria och Ida i sthlm och bloggade, ni ser ovan hur Johanna graciöst glider ner i karet med pc:n i famn och hur linda fläckfritt sveper i sej fyllekäket på donald´s ... fagert..passionsfyllt och oslagbart.. och dyrt!!! här ha vi bränt närmare någon % av resakassan... PÅ EN KVÄLL!!!

Och ja.. vi ha haft en bra kväll=) 
Linda messar med en kille;-)
Johanna agerar ordbok... Jättebra

Over and out!

//För första gången Kramar från Linda och Johanna (ihop)

Nu är det nära...

Kan inte sova och ska upp om 6 timmar för att säga hejdå till min kära familj...usch det kommer att bli jobbigt, blödig som jag är...men nu när jag ligger här så kom jag ju faktiskt att tänka på att jag och Johanna inte har berättat att det mest troligt har löst sig med boende i Turin! Grymt fin lägenhet som ligger 5 min från skolan och 15 min från centrum...bara att ni håller tummarna att vi får den! så här ser den ialafall ut...vindsvåning och allt!Omöjligt att komma under 20 kilo!Flickor och pojkar! Det är helt omöjligt att komma under 20 kilo när man ska vara borta 4 månader... Landar just nu på stadiga 21,5 kg plus handbagage med dator, smycken, papper och allt mitt anseende... Vad kostar övervikten på SAS egentligen?? På easyjet tog de befogande 27euro för 3kg....
Något pack-proffs som feels like giving me a hand??;-)

//Johanna (stökar omkring bland alla de få klädesplagg jag får ta med)

Tänkte att jag kompletterar inlägget med min 23 kilos packning också...kram Linda


5 dagar till avresa till Sthlm

... jaha nu gör vi inte mycket annat än att prata i telefon med varandra och räknar timmar tills vi får sätta oss på våra flighter till Sthlm på onsdag nästa vecka. Snacket berör hur många klänningar tar du med, hur mycket är 20 kilo egentligen och kommer vi kunna tvätt eller stryka de första 14 dagarna? Får vi sitta i knä på varandra på tentorna och kommer vi finna några heta norrmän?? (i vår tvåsamhet finns en stark förkärlek till de nordiska oljekungarna)
Finansieringen av vår vistelse är klar och ja nu är det bara att vänta och hoppas att vi inte blir rånade, mördade eller insjuknar i svininfluensa.

Ger er en mycket pedagogisk bild av var Turin ligger så ni har ett hum om var vi befinner oss...

Många kramar från Johanna

Snart är vi där

Tror att jag och Johanna har pratat i telefon i totalt 5 timmar idag, om allt och lite till. Vi har båda haft resfeber nu i veckan eftersom att vi nu har insett att det bara är en vecka kvar tills vi landar i Sthlm och då är vi verkligen på väg. Det är just nu väldigt många känslor som är i omlopp...men jag vet att det kommer att bli grymt när vi väl är på plats, eller bara när vi fått komma till Sthlm. Vet att jag kommer att gråta floder när jag ska lämna Luleå, eftersom att jag är sjukt blödig (fråga Johanna, hon vet). Kände det idag när jag skulle säga hejdå till Johan, han ska flytta ner till Umeå och bli lagens väktare, att tårarna inte var långt borta. Men jag hatar verkligen det här med avsked....

Nog om det...vi har ju båda börjat packa lite smått och insett att vi kommer att få problem med just detta moment. Det är ju som ganska enkelt när man ska vara borta i en eller två veckor att veta exakt hur många par sockar, trosor och dyl. man måste ha med sig, men nu då? hur många par ska man ta med sig? och eftersom att vi inte har något boende ännu, vem vet när vi kommer att kunna tvätta. Många frågor men få svar just nu...men allting löser sig till slut, och oftast till det bästa :-)

Bjuder på en bild över vårt kommande hem i 4 månader, sjukt fint va?


Ungdomar!

Jaha, jag får börja med att ursäkta mej för min frånvaro men jag ha haft semester och vandrat fjäll och dalar, paddlat och sökt efter lyckan i Oslo, utan större framgång=) men nu är jag på plats igen.

Våra ansökningar till Universitet är nu godkända, stipendium är på gång, bostadsfrågan är under bearbetning och i stora drag är det bara att vänta på att sätta sej på flyget och börja detta äventyr. Till och med våra första gäster är inbokade!! Den 17/8 kommer fyra av mina arbetskollegor på besök och då väntas vinprovningar, kaffe och vin på mysiga uteserveringar och naturligtvis lämnas en mäjlighet till ren spontanitet... Ni är varmt välkomna damer!=)

Mitt största problem är nu denna chock som vilar över mej över vilken separtionångest jag har av vänner och (håll i er) Kramfors. Efter att ha lunkat på här hela sommaren med känslan av att den dagen aldrig kommer när jag ska åka iväg och nu när det inte alls är många dagar kvar så må jag nästan lite dåligt. LINDA!!! Nu måste vi lösa detta...

Hur som så ska jag imorn kontakta csn och disktuera med dem vart det inte klickar i deras verksamhet, postgången är inte en acceptabel ursäkt.

Många kramar till er alla!

Länge sen

Känns som evigheter sen det skrevs något här på bloggen, så jag tänkte att jag kör en snabb uppdatering för er gott folk om vad som händer. Johanna befinner sig i Oslo och ska på kryssning ( o, nej jag är inte avundsjuk!) och själv sitter jag hemma och tok pluggar mina sommarkurser som ska vara färdiga på söndag och jag började med den andra igår.

Sen om Italien så börjar det ju närma sig med stormsteg! bara 18 dagar kvar nu tills vi landar i Milano. Jag kollade upp hotell där igår och fick en chock över hur billigt det var, mellan 200-300 kr per person och natt för ett hotellrum mitt i centrala milano. Kanske inte är det lyxigaste men det duger nog, vi ska ju bara bo där en natt för att sedan bege oss på lägenhetssökning i Turin...wish us good luck :-)

over and out

Linda

Ännu ett till..

fylle inlägg ala Engman...sitter just nu ute i Kungsbacka med en öl ocj  en whiskey. Har varit ute på den lokala puben här i Kungsbacka...över förvä'ntan måste jag säga. Inte till ,myckedt om Italien i detta inlägg-..men imorgon ska jag se U2..och det mitt gott folk är grymt!  god natt..eller på återseende/ Linda

ps. Johanna...vart är dina fylle inlägg??

RSS 2.0