Sköna härliga Italien

Inte allt för långt bort nu innan avfärd, det har alltid kännts som att den här dagen aldrig ska komma...men nu är det ca 1 månad kvar. Ni kan ju tänka er att vi redan har börjat planera packningen men även kvällen i Milano och där är vi båda två överens om att vi ska ta in på första bästa hotell så nära stationen som möjligt för att sedan bege oss ut på bar runda. Den kommer för övrigt att bli ganska lång med tanke på att vi kommer att börja så tidigt som möjligt på måndagen på arlanda för att dels bota Johannas flygrädsla men även för att jag ska kunna sova mig igenom resan, blir så rastlös på plan när det inte finns något att göra. Så, där har du svaret Johanna min sköna, något starkt i baren på arlanda blir det definitivt!

Johanna har ju tidigare skrivit om hur duktiga Italienarna är på att hantera administation, en rolig grej som jag fick höra nu av Johanna igår ( jag har varit i stugan och inte haft tillgång till rinnande vatten eller internet). Hon hade fått mail av skolan där det stod att från och med den 10/8 - 24/8 så kommer inga mail att besvaras...känns väl sådär med tanke på att vi åker ner den 31/8..får hoppas att allt är på det klara då, så att vi slipper sista minuten fixa en massa saker..

Nu ska jag bege mig ut i Luleå skärgård!

Kram
Linda

Biljetterna bokade

...ja.. och så kom dagen då Linda och jag bokade våra biljetter, och jag måste erkänna att det kändes lite skumt/obehagligt/bedrövligt spännande att inte boka någon hemresa...

Hur som heslt så bär det av med easyjet den 31/8 15:20 från Arlanda till Milano, där vi stannar en natt för att den 1/9 bege oss med tåg de sista 15 milen till Turin.

Det faktum att jag lider av en obotlig och mycket svår flygrädsla känns just nu inte som något problem, dock så vet jag att när planet väl lyfter så kommer jag sitta med tårar i ögon och en till bredden fylld skräckslagen blick, hoppas jag få sitta brevid dej Linda så jag inte spiller mina tårar i någon främmande människas knä:-(

Antar vi få ladda lite i baren på Arlanda, något stadigt i baren för att luigna nerverna, eller vad säger du Engman?=)

Nyss hemkommen

Tänkte att jag måste ju vara först av mig och Johnna med ett fylleinlägg så här kommer det :-) just hem kommen från krogen och är lite så där sjukt trött..klockan början väl bli en del tror jag. Kan bara säga en sak, sjukt roligt har jag hat´ft ikväll, för roligt för att skriva om här( jag ringer dig imorgon Johanna) och kör en uppdatering! ''

insåg även när jag loggade in på bloggen att vi har ganska så många nyfikna läsare här,skulle vara trevligt om ni kunde ge er till känna genom att lämna lite kommentarer...:-)

kram kram från en sjukt trött och hungrig Linda..

Vädret i Turin

Då vi inte är på plats rent fysiskt ännu i Turin (rent mentalt har vi landat där redan för tre månader sedan) så har vi fått surfa nätet för att kunna ge er en uppdatering om det vanligt folk talar mest om, nämligen väder.
I Turin ihelgen så glider italienarna, och annat löst folk, runt i 21-29 varma sköna grader med typ 1mm nederbörd på lördag. Vi är inte alls bittra, har ändå stadiga 16 grader utanför köksfönstret i Kramfors och rötmånad...

Linda, detta CSN... Nu ha jag skickat sjukt många brev till dem och inte fått något tillbaka... Tänker snart bojkotta denna brevvän!!

Snygga bilder by the way honey, gillar den sista... aribaaa!!!

Varma kramar från kramfors!
//Johanna


Nu så

Då har alla papper som ska skickas in blivit inskickade..det är ett enda virrvarv av papper ska ni veta! Jag har till och med lyckats lura Johanna att skicka in samma papper två gånger till stackars Monica :-)

Sen det är med CSN, hur tänkte dom egentligen när de uppfann sitt utomordentliga system..först så måste man skicka in en blankett om ansökan av studiemedel vid utomlandsstudier och den behöver man ibland gå en kurs innan man vet hur man ska fylla i. För gör man det inte rätt så skickar dom tillbaka den och man får göra om samma procedur igen och det vill man definitivt inte göra. Sen nu när man ska utomlands så måste man även ha ett intyg från skolan som måste laddas ner från CSN´s hemsida, fyllas i, skickas till skolan ( och nu i semestertider är det inte alltid så lätt att få tag på någon ansvarig, jag blev slussad runt i mail världen innan jag fick tag på en ansvarig) för att sedan skrivas på av ansvig på skolan som sedan ska skicka den till CSN. Är det bara jag, eller kommer det att ta en evighet innan man får pengar?? 

Skrivet av en Linda som även är lite less på det Svenska systemet...

Eftersom..

vår ansökningsprocess står rätt så stilla för tillfället så tänkte jag förgylla eran dag med lite bilder från den gånga våren, enjoy!


                

Fönsterklättring ala Linda & Johanna


Vad hände?

Vad hände här?Snygga 25-åringar :-)En sittning efter Uniaden......slutade så här :-)

by the way...

om det är någon som läser här och är duktig på bloggdesign så får ni gärna höra av er..

Så här innan..

Som Johanna har skrivit i tidigare inlägg så funkar inte systemen i Italien som i Sverige..hoppas att allt annat funkar som i Sverige (har liten förhoppning). Nu har vi iallafall bestämt datum för avfärd och det kommer att bli antingen den 30/8 eller den 31/8 så en liten eller stor avskedsfest kommer att hållas i Sthlm den 28/8 och ni som blir inbjudna blir det via facebook tror jag, blir enklast så...ni kommer även att kunna följa oss i Italien via facebook också..

Så just nu återstår det väldigt mycket att fixa inför denna Italienresa även fast det bara är dryga 1 och en halv månad kvar innan vi ska ge oss iväg...känns tryggt! men men det är väl antagligen bara att vänja sig vid det och den Italienska kulturen. Vi kommer nog att ha kul ändå! det finns ingenstans som man kan sätta mig och Johanna och vi har trist, så är det bara.

Så iallafall, om resan, så är det första vi måste göra är att skaffa oss ett boende för just nu så är vi hemlösa ha,ha..fast vi löser nog det på ett eller annat sätt, ska nog inte vara så svårt för två svenska tjejer att få tak över huvudet i Italien en eller två nätter, eller?

Nu ska jag återgå till att fira min käre far som fyller år idag

på återseende

kram Linda

Så ni vet vilka vi är:-)


Linda & Johanna: Blivande experter inom allt som rör Italien

Första intrycket av italienarnas hantering av administrativa ting

Såhär ca. fem veckor innan avfärd borde man som rutinerad student ha koll på de flesta saker som rör ens kommande studieperiod (exempel studiemedel, kurser, boende osv), så är inte fallet för Engman & Kemppainen.
 
Studiemedel är en spännande sak... här mailas det och postas brev som aldrig för vill jag meddela.. Sprickor i tungan i så hög grad att sjukskrivning börja bli aktuell pga slickade på kuvert, ger er som läsare kanske en viss känsla för vilka mängder vi talar om. Ingen verkar ha stenkoll på vems underskrifter som behövs och vem som ska ha dem...

Kurser.. redan i april när det blev klart att Linda och jag var nominerade till Italien så fick vi information om att vi snarast efter den 30/4 var tvugna att regga oss på Universitets (Turins) hemsida, då portalen där skulle vara klar för nästa läsårs kunskapstörstande studenter... Så var inte fallet... Den kickade igång lagom sent i mitten på juni och då fick vi även info om att kopia på våra pass skulle faxas till universitet och att deadline för ansökan av kurser var 31/7.  Än idag så har vi inte fått söka kurser, däremot fick vi ett mail idag om att vi ABSOLUT inte ska kontakta universitet om frågor kring ansöknings processen, mer information kommer nämligen efter 5/8... Med andra ord i mitten på september om vi ser till när portalen överhuvudtaget gick att logga in på... och vad gäller nämnda deadline så var det bara att ignorera den enligt mailet, och numret vi skulle faxa passkopian på var bara att glömma, scanna in den själv på sidan.

Det kan vara svårt att beskriva men italienarna verkar inte hålla så hårt på det som sagts från början, allt går att ändra med tiden om problem uppstår:-)

Vid pennan
Johanna 

RSS 2.0